ວິທີປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບ

ຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ແມ່ນການບໍລິການທີ່ Apple ສະໜອງໃຫ້ເພື່ອບັນທຶກຮູບພາບ ແລະ ວິດີໂອທັງໝົດໄວ້ໃນ iCloud ເພື່ອໃຫ້ທ່ານສາມາດເຂົ້າເຖິງຮູບພາບ ແລະ ວິດີໂອເຫຼົ່ານີ້ໃນອຸປະກອນ Apple ທັງໝົດທີ່ມີບັນຊີ iCloud ດຽວກັນ. ແຕ່ບ່ອນເກັບຂໍ້ມູນ iCloud ຟຣີທີ່ Apple ສະເໜີແມ່ນພຽງແຕ່ 5GB ເທົ່ານັ້ນ. ຮູບພາບທີ່ບັນທຶກໄວ້ໃນຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ຈະໃຊ້ເວລາຫຼາຍ. ນັ້ນແມ່ນເຫດຜົນທີ່ທ່ານອາດຈະຕ້ອງປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud. ຢ່າງໃດກໍຕາມ, ຜູ້ໃຊ້ບາງຄົນຈະເລີ່ມກັງວົນກ່ຽວກັບການສູນເສຍຮູບພາບຫຼັງຈາກນັ້ນ. ບໍ່ເປັນຫຍັງ, ບົດຄວາມນີ້ສະແດງວິທີການປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບໃນ iPhone/Mac ຂອງທ່ານ.
ສ່ວນທີ 1. ປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບໃນ Mac
ຖ້າທ່ານຕ້ອງການປິດການໃຊ້ງານຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໃນ Mac ຂອງທ່ານ, ພຽງແຕ່ປະຕິບັດຕາມຂັ້ນຕອນຂ້າງລຸ່ມນີ້.
ຂັ້ນຕອນທີ 1. ກົດທີ່ “ຮູບພາບ” ຢູ່ເທິງ dock ແລະເລືອກ “ຮູບພາບ” ຢູ່ແຈເບື້ອງຊ້າຍດ້ານເທິງ.
ຂັ້ນຕອນທີ 2 ກົດຕົວເລືອກ “ເອກະສານອ້າງອີງ” ແລະແຕະທີ່ “iCloud”.
ຂັ້ນຕອນທີ 3. ເລືອກຕົວເລືອກ “ຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud” ແລະ “ດາວໂຫລດຮູບພາບຕົ້ນສະບັບໃສ່ Mac ນີ້”, ນີ້ຈະຮັບປະກັນວ່າຮູບພາບທັງໝົດຈະຖືກດາວໂຫຼດລົງໃນຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານ.

ໝາຍເຫດ: ຖ້າທ່ານເຄີຍເລືອກ “Optimize Mac Store” ມາກ່ອນ, ທ່ານຈະຕ້ອງຍົກເລີກການເລືອກຕົວເລືອກນີ້ ແລະ ເລືອກຕົວເລືອກ “ດາວໂຫຼດໄຟລ໌ຕົ້ນສະບັບໃສ່ Mac ນີ້”. ເມື່ອຂະບວນການຊິ້ງຂໍ້ມູນສຳເລັດແລ້ວ, ໃຫ້ຍົກເລີກການເລືອກ “iCloud Photo Library” ເພື່ອດຳເນີນການຕໍ່.
ສ່ວນທີ 2. ປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບໃນ iPhone
ເພື່ອປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໃນ iPhone ຂອງທ່ານໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບ, ໃຫ້ໄປທີ່ການຕັ້ງຄ່າ, ຄລິກຊື່ຂອງທ່ານ > iCloud > ຮູບພາບ > ຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ເພື່ອປິດມັນ.
ຕົວເລືອກ “ລຶບອອກຈາກ iPhone” ແລະ “ດາວໂຫລດຮູບພາບ ແລະ ວິດີໂອ” ຈະປາກົດຂຶ້ນ. ຄລິກ “ດາວໂຫລດຮູບພາບ ແລະ ວິດີໂອ” ແລະທຸກຢ່າງຈະຖືກດາວໂຫຼດຈາກຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໄປຍັງບ່ອນເກັບຂໍ້ມູນ iPhone ໃນທ້ອງຖິ່ນ.

ໝາຍເຫດ: ຄວນຈະຮັບປະກັນພື້ນທີ່ເກັບຂໍ້ມູນທີ່ພຽງພໍຖ້າທ່ານເລືອກຕົວເລືອກ “ດາວໂຫລດຮູບພາບ ແລະ ວິດີໂອ”, ເນື່ອງຈາກໄຟລ໌ທັງໝົດທີ່ບັນທຶກໄວ້ພາຍໃນຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ຈະຖືກໂອນໄປຍັງບ່ອນເກັບຂໍ້ມູນ iPhone.
ຄຳແນະນຳ: ສຳຮອງຂໍ້ມູນ iPhone ກ່ອນທີ່ຈະປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud
ພວກເຮົາແນະນຳໃຫ້ທ່ານສຳຮອງຂໍ້ມູນ iPhone ຂອງທ່ານຢ່າງຄົບຖ້ວນເພື່ອປ້ອງກັນການສູນເສຍຂໍ້ມູນທີ່ອາດເກີດຂຶ້ນກ່ອນທີ່ຈະປິດການໃຊ້ງານ iCloud Photo Library ໃນ iPhone ຂອງທ່ານ.
ສິ່ງທີ່ທ່ານຕ້ອງການແມ່ນເຄື່ອງມືພາກສ່ວນທີສາມເພື່ອສຳຮອງຂໍ້ມູນ iPhone ຂອງທ່ານຢ່າງຍືດຫຍຸ່ນ. ເຄື່ອງມືນີ້ເອີ້ນວ່າ iOS Transfer. ເປັນຫຍັງພວກເຮົາຈຶ່ງແນະນຳເຄື່ອງມືນີ້? ທ່ານຈະຮູ້ເຫດຜົນຫຼັງຈາກກວດສອບຂໍ້ໄດ້ປຽບພິເສດຂ້າງລຸ່ມນີ້:
- ຄລິກດຽວເພື່ອສຳຮອງຂໍ້ມູນທັງໝົດໃນ iPhone, iPad ແລະ iPod touch ຂອງທ່ານ. ໄຟລ໌ສຳຮອງຂໍ້ມູນທັງໝົດຈະຖືກເກັບຮັກສາໄວ້ຢ່າງປອດໄພໂດຍບໍ່ຕ້ອງຖືກຂຽນທັບ.
- ສຳຮອງຂໍ້ມູນໃດໆຢ່າງເລືອກເຟັ້ນ ແລະ ຟື້ນຟູການສຳຮອງຂໍ້ມູນໄປຍັງ iPhone/Android ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຂໍ້ມູນກ່ອນໜ້ານີ້.
- ທ່ານຍັງສາມາດສົ່ງອອກໄຟລ໌ເຫຼົ່ານີ້ໄປຍັງຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານເພື່ອແກ້ໄຂ ຫຼື ພິມໄດ້.
ຂັ້ນຕອນໃນການສຳຮອງຂໍ້ມູນ iPhone ກ່ອນທີ່ຈະປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud
ທ່ານສາມາດອ້າງອີງເຖິງຂັ້ນຕອນງ່າຍໆຂ້າງລຸ່ມນີ້:
ຂັ້ນຕອນທີ 1. ເປີດຊອບແວ ແລະ ທ່ານຈະເຫັນຕົວເລືອກ “ສຳຮອງຂໍ້ມູນ ແລະ ຟື້ນຟູ” ຈາກລາຍຊື່ເຄື່ອງມື. ເລືອກມັນເພື່ອດຳເນີນການຕໍ່.

ຂັ້ນຕອນທີ 2. ກົດປຸ່ມ "ສຳຮອງຂໍ້ມູນ" ໃນໜ້າຕ່າງນີ້.

ຂັ້ນຕອນທີ 3. ມັນຮອງຮັບການສຳຮອງຂໍ້ມູນຫຼາຍປະເພດຂໍ້ມູນສຳລັບອຸປະກອນຂອງທ່ານ, ລວມທັງຮູບພາບ, ວິດີໂອ, ລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່, ຂໍ້ຄວາມ, ບັນທຶກ, ແລະອື່ນໆ. ເລືອກຂໍ້ມູນໂດຍອີງໃສ່ຄວາມຕ້ອງການຂອງທ່ານ ແລະ ກົດ “ສຳຮອງຂໍ້ມູນ”.
ຂັ້ນຕອນທີ 4. ເມື່ອຂະບວນການສຳຮອງຂໍ້ມູນສຳເລັດແລ້ວ, ຂໍ້ມູນທີ່ເລືອກຈະຖືກລະບຸໄວ້. ທ່ານສາມາດເລືອກທີ່ຈະສະແດງຕົວຢ່າງໄຟລ໌ເຫຼົ່ານີ້ ຫຼື ສົ່ງອອກໄປຍັງຄອມພິວເຕີ.

ຮູບພາບຕ່າງໆຈະຖືກເກັບຮັກສາໄວ້ຢ່າງປອດໄພໃນຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານ ເພື່ອໃຫ້ທ່ານສາມາດປິດຫໍສະໝຸດຮູບພາບ iCloud ໂດຍບໍ່ຕ້ອງລຶບຮູບພາບ. ທ່ານຍັງສາມາດສຳຮອງຂໍ້ມູນຮູບພາບເຫຼົ່ານີ້ ຫຼື ສົ່ງອອກພວກມັນໄປຍັງຄອມພິວເຕີດ້ວຍຊອບແວ iOS Transfer ເມື່ອທ່ານຕ້ອງການ.
ໂພສນີ້ມີປະໂຫຍດແນວໃດ?
ຄລິກໃສ່ດາວເພື່ອໃຫ້ຄະແນນມັນ!
ຄະແນນສະເລ່ຍ / 5. ຈຳນວນຄະແນນສຽງ:
